Prof. Dr. Kenan AYDIN

Resmi Web Sayfası

YTÜ İİBF Konferans Salonuna Kurucu Dekan Prof. Dr. A. Murat Demircioğlu ismi verildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

YTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin Davutpaşa Kampüsünde yeni yapılan ve her türlü fiziki olanağa sahip modern binasında bulunan B Konferans Salonuna, Fakültenin Kurucu Dekanı ve uzun yıllar Yönetim Kurulu Üyesi ve Üniversite Senato Üyesi olarak hizmet veren Prof. Dr. A. Murat Demircioğlu’nun ismi törenle verildi.

 

Bu amaçla düzenlenen törene; YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Enstitü Müdürleri ve diğer Yönetim Kurulu Üyeleri ile Şişe Cam Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ersin Özince, Anayasa Mahkemesi E. Üyesi Prof. Dr. Fazıl Sağlam, THY eski Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kozlu ile İş Bankası, Şişe Cam ve Trakya Cam şirketlerinin Yönetim Kurulu üyeleri, üst düzey yöneticileri, üniversite dışından öğretim üyeleri, basın mensupları, YTÜ öğretim üyeleri ile personel ve öğrencileri katılmışlardır.

 

“Prof. Dr.A. Murat Demircioğlu Konferans Salonu” nun açılışını; YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Aydın, Prof. Dr. Murat Demircioğlu, Mühendislik Fakültesi E. Dekanı Prof. Dr. Nurullah Gültekin ve İş Bankası Eski YKB ve Şişe Cam Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince birlikte yaptılar.

1a 1b

Törende yapılan konuşmalarda; Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek, Prof.Dr. A. Murat Demircioğlu ile birlikte Yönetim Kurulu’nda yedi yıl görev yaptıklarını ve kendilerinden her zaman yararlandıklarını belirttiler. Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ise Demircioğlu’nun İ şBankası iştiraklerinde önemli hizmetler yaptığına vurgu yaptı. Mühendislik Fakültesi E. Dekanı Prof. Dr. Nurullah Gültekin Demircioğlu’nun İİBF’nin kuruluş süreci ve sonrasındaki çalışmalarından söz etti. İnşaat Fakültesi E. Dekanı Prof. Dr. Kutay Özaydın İİBF’nin kuruluşuna hiçbir zaman karşı çıkmadığını ve destek olduğunu belirtmişlerdir. Prof. Dr. A. Murat Demircioğlu ise hayatta iken böyle bir salona ismimin verilmesinden dolayı son derece memnun olduğunu belirtmişlerdir.

2a 2b 2c 2c1 3

YTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Aydın ise; Prof. Dr. A. Murat Demircioğlu’nun uzun yıllar Üniversite Yönetim Kurulu Üyeliği ve Üniversite Senatörlüğü yapmak suretiyle Üniversiteye, SBE-Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü, İİBF-İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kurucu Dekan ve Dekanı, İktisat ve İşletme Bölüm Başkanı olarak da İİBF’ne önemli katkılar sunduğunu belirtmiştir. Aydın konuşmasında; “Marifet iltifata tabidir” özdeyişine vurgu yaparak, yapılan hizmetlerin takdir edilmesinin önemli olduğunu ve bu vesile ile salona Prof. Dr. A. Murat Demircioğlu’nun isminin verildiğini belirtmiştir.

Prof. Dr. Kenan Aydın, Türk iş yaşamının iz bırakanlarından merhum Sakıp Sabancı’ya atıfta bulunarak; Sabancı’nın hemen hemen her fırsatta sürekli olarak ve artan bir biçimde daha fazla çalışma arzusu ile dolu olduğunu bir gün şöyle ifade etmiştir. “Bu çalışma daha çok para kazanmak için değildir. Çünkü hiç çalışmadan da torunlarımın torunlarına yetecek kadar param var. Ama başarma arzusu beni çalışmaya teşvik ediyor. Hep daha fazla bir şeyler başarmak istiyorum. Bu bir futbolcunun bir gol daha atmak istemesi, bir sanatçının bir eser daha çıkarması gibi bir şey”.

Bu ihtiyaç kişinin ne olabilecekse en iyisi olma ihtiyacıdır. Bunun sonu yok. Bu Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisinde belirttiği “kendini gerçekleştirme” ihtiyacıdır. Tatmin edildikçe azalacağına artmaya başlar. Örneğin açlık ihtiyacı, birey yemeği yedikten sonra bir müddet için de olsa sona erer. Ancak kendini gerçekleştirme böyle değildir. Örneğin, Türkiye şampiyonu olan bir atlet önce Avrupa sonra da Dünya şampiyonu olmak için çaba gösterir, diyerek hem çalışmaların takdir edilmesinin sağlayacağı motivasyona hem de kendini gerçekleştirme ihtiyacının sürekli var olduğuna dikkat çekmiştir.

 

5    9  11   15  8